Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienarens smörgåstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En vacker och fräsch tårta där frukterna går att variera och som lätt byggs större för många gäster, bara att mångdubbla receptet. Det går förstås utmärkt att använda t ex Hönökaka som botten istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut brödskivorna och jämna till dem så alla blir lika stora. Skär bort eventuella hårda kanter. Smöra alla skivor. Lägg ut två skivor till botten på serveringsfatet.
  2. Fyllning 1: Bred först på den krämiga osten. Grovhacka och strö på oliver och örtkryddor. Lägg på två brödskivor så att de ligger tvärsöver lager 1. Fyllning 2: Finstrimla och knaperstek baconet och låt svalna. Blanda sedan gräddfil, senap, finhackad paprika och bacon och bred denna blandning på tårtan. Lägg de två sista brödskivorna tvärsöver lager 2 så håller tårtan ihop bra.
  3. Garnering: Blanda gräddfil och dipmix. Bred ett tunt lager på ovansidan och på kanten runtom. Täck hela ovansidan med fina salladsblad. Snurra ihop skinkskivorna och lägg på.
  4. Skär frukterna i klyftor och lägg på druvor i små klasar. Hyvla över parmesan. Tryck fast tortillachips utmed kanterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.