Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk filéfrestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Färgglad gratäng med fläskfilé och sås med färsk basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa filén från hinnor och krydda med salt, peppar och rosmarin. Bryn filén runtom i matfettet så den får färg runtom. Låt sakta steka ca 10 minuter.
  2. Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Ta bort kärnor och hinnor från paprikan och skär i strimlor. Skala och finhacka vitlöken, hacka basilikan, spara några blad till dekoration.
  3. Mixa hackad basilika med gratängost, matlagningsgrädde och crème fraiche så den blir ljusgrön. Lägg filén i smord ugnsfast form. Strö över paprika och vitlök, häll över basilikasåsen. Ställ in i ugn ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg. Hyvla över lite parmesan och dekorera med basilikablad och hackade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.