- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Färgglad gratäng med fläskfilé och sås med färsk basilika.
Instruktioner
- Ansa filén från hinnor och krydda med salt, peppar och rosmarin. Bryn filén runtom i matfettet så den får färg runtom. Låt sakta steka ca 10 minuter.
- Skär filén i 1½ cm tjocka skivor. Ta bort kärnor och hinnor från paprikan och skär i strimlor. Skala och finhacka vitlöken, hacka basilikan, spara några blad till dekoration.
- Mixa hackad basilika med gratängost, matlagningsgrädde och crème fraiche så den blir ljusgrön. Lägg filén i smord ugnsfast form. Strö över paprika och vitlök, häll över basilikasåsen. Ställ in i ugn ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg.
Hyvla över lite parmesan och dekorera med basilikablad och hackade nötter.
Publicerat den
21 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar