Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk lammstek

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag älskar lamm - rosmarin och sardeller ger doft och smak åt lammsteken. Lite vitlök gör rätten ett snäpp bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in steken med salt och peppar. Lägg den på galler över långpanna. Sätt in en köttermometer.
  2. Mosa sardeller och bred över. Lägg på hyvlat smör eller vitlökssmör och strö på rosmarin.
  3. Bryn steken mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
  4. Värm vin och vinäger i en kastrull och ös steken ibland. Den är klar när termometern visar 68-70°. 4.
  5. Ta upp steken och slå in den i folie. Vispa ur pannan med buljongen.
  6. Sila ner den i en kastrull, späd med grädde och koka ihop 15 minuter.
  7. Red såsen med arrowrot utrört i lite vatten. Smaksätt med soja.
  8. Servera med sallad och ugnsbakade potatisklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.