Jag älskar lamm - rosmarin och sardeller ger doft och smak åt lammsteken. Lite vitlök gör rätten ett snäpp bättre.
Instruktioner
- Gnid in steken med salt och peppar. Lägg den på galler över långpanna. Sätt in en köttermometer.
- Mosa sardeller och bred över. Lägg på hyvlat smör eller vitlökssmör och strö på rosmarin.
- Bryn steken mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
- Värm vin och vinäger i en kastrull och ös steken ibland. Den är klar när termometern visar 68-70°. 4.
- Ta upp steken och slå in den i folie. Vispa ur pannan med buljongen.
- Sila ner den i en kastrull, späd med grädde och koka ihop 15 minuter.
- Red såsen med arrowrot utrört i lite vatten. Smaksätt med soja.
- Servera med sallad och ugnsbakade potatisklyftor.
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar