Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten kan göras med ansjovisfyllda oliver i stället för oliver och ansjovis. Öka då mängden till 1 dl oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor
  2. Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna. Dela och kärna ur och hacka tomaterna. Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.
  3. Fodra en rund ugnsäker form ca 18 cm diameter med bakplåtspapper. Varva potatis, lök, oliver, tomater, ansjovis, persilja, ströbröd, ost, salt och peppar. Avsluta med ost.
  4. Ringla över olivolja och stek potatisen mjuk mitt i ugnen ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.