Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk potatispizza

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är verkligen en pizza för finsmakaren. Den goda dillpeston som droppas över förhöjer smaken och gör småpizzorna oemotståndliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ner vatten och rör ut jästen.
  2. Sikta ner mjölet i en annan bunke och gör en grop i mitten. Häll degvätskan tillsammans med salt och olivolja i gropen. Arbeta ihop till en mjuk men fast deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda cirka 10 minuter.
  3. Låt degen jäsa 1 timma under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Hyvla eller skär potatisen i riktigt tunna skivor. Blanda potatisskivor, 2 msk olivolja, pressad vitlök, rosmarin och salt i en skål. Blanda väl.
  5. Knåda degen. Dela den i 12 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar. Fördela potatisskivorna i ett jämnt lager ovanpå degen. Droppa över ytterligare 2 msk olivolja och strö över en nypa flingsalt.
  6. Grädda 15-20 minuter tills potatisen är färdig och pizzan gyllene och krispig.
  7. Gör peston. Mixa allt utom oljan i en matberedare, tillsätt till sist oljan i en tunn stråle och mixa till önskad konsistens, tillsätt mer olivolja om du föredrar en lösare sås. Droppa dillpeston över pizzorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.