Det här är verkligen en pizza för finsmakaren. Den goda dillpeston som droppas över förhöjer smaken och gör småpizzorna oemotståndliga.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ner vatten och rör ut jästen.
- Sikta ner mjölet i en annan bunke och gör en grop i mitten. Häll degvätskan tillsammans med salt och olivolja i gropen. Arbeta ihop till en mjuk men fast deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda cirka 10 minuter.
- Låt degen jäsa 1 timma under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.
- Hyvla eller skär potatisen i riktigt tunna skivor. Blanda potatisskivor, 2 msk olivolja, pressad vitlök, rosmarin och salt i en skål. Blanda väl.
- Knåda degen. Dela den i 12 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar. Fördela potatisskivorna i ett jämnt lager ovanpå degen. Droppa över ytterligare 2 msk olivolja och strö över en nypa flingsalt.
- Grädda 15-20 minuter tills potatisen är färdig och pizzan gyllene och krispig.
- Gör peston. Mixa allt utom oljan i en matberedare, tillsätt till sist oljan i en tunn stråle och mixa till önskad konsistens, tillsätt mer olivolja om du föredrar en lösare sås. Droppa dillpeston över pizzorna.
Publicerat den
11 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar