Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska scones med salami

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Scones har sitt ursprung i England, där de brukar serveras med sylt och grädde. Med parmesan och salami får de en typisk italiensk smak och blir lite matigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Rör ner den rivna parmesanosten i degen. Strimla salamin och blanda ner även den.
  3. Klicka ut degen i två högar på en bakpappersklädd plåt. Platta med lätt mjölad hand ut degen till två runda kakor, ca 16 cm i diameter. Skär ett kryss tvärsöver brödkakorna.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem sedan svalna på galler innan de bryts itu och serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.