Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons rårakor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

270 kalorier per portion Enkla råvaror, men en mycket läcker rätt. Rårakorna smakar bäst alldeles nylagade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och finhacka den. skala potatisarna och grovriv dem på rivjärn.
  2. Blanda lök och potatis. Fräs en del av matfettet i en stekpanna eller ev. plättlägg. Klicka ut lite av potatisblandningen och bred ut i pannan.
  3. Stek på medelstark värme tills rårakorna har fin färg, ca 3 minuter per sida.
  4. Lägg på ansjovifiléerna och strö över gräslök när rårakorna vänds i pannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.