Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jölmens kinagryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Mycket god kinesisk gryta med ursprung i en klassisk kinesisk rätt som i översättning lyder "två gånger i grytan kött" och syftar på att man först kokar köttet och sedan wokar det. Detta innebär att man kan använda lite sämre kött som t ex karré. Jag använder dock helst skinkstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj skinksteken. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Lägg på lock och låt koka i 30 minuter.
  2. Dela purjolöken på längden och skölj den. Spar så mycket som möjligt av det gröna. Skär det gröna i 3 cm stora bitar. Strimla dessa fint på längden.
  3. Ta upp köttet och spola under rinnande kallt vatten. Låt svalna. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt (det är fortfarande rått inuti).
  4. Hetta upp oljan i en wok. Fräs purjolök och vitlök. Ta upp. Fräs köttet ordentligt i omgångar, under omrörning.
  5. Tillsätt soya, hot sweet chili, vitlök, vinäger, farinsocker och purjolök. Fräs i ytterligare två minuter.
  6. Tillsätt hoisinsås och vatten. Rör om ordentligt.
  7. Låt småputtra under lock i 15 minuter. Servera med basmati- eller jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.