- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Mycket god kinesisk gryta med ursprung i en klassisk kinesisk rätt som i översättning lyder "två gånger i grytan kött" och syftar på att man först kokar köttet och sedan wokar det.
Detta innebär att man kan använda lite sämre kött som t ex karré. Jag använder dock helst skinkstek.
Instruktioner
- Skölj skinksteken. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Lägg på lock och låt koka i 30 minuter.
- Dela purjolöken på längden och skölj den. Spar så mycket som möjligt av det gröna. Skär det gröna i 3 cm stora bitar. Strimla dessa fint på längden.
- Ta upp köttet och spola under rinnande kallt vatten. Låt svalna. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt (det är fortfarande rått inuti).
- Hetta upp oljan i en wok. Fräs purjolök och vitlök. Ta upp. Fräs köttet ordentligt i omgångar, under omrörning.
- Tillsätt soya, hot sweet chili, vitlök, vinäger, farinsocker och purjolök. Fräs i ytterligare två minuter.
- Tillsätt hoisinsås och vatten. Rör om ordentligt.
- Låt småputtra under lock i 15 minuter. Servera med basmati- eller jasminris.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar