Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas ärtsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 13 timmar 30 minuter
Skriv ut

Vi fick så god ärtsoppa på jobbet idag så jag var tvungen att fråga kokerskan vad hon hade haft i den. Använde mitt gamla vanliga recept men lade sedan till rotfrukterna som Johanna använde. Mycket smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ärtorna i vatten, (vatten så det täcker ärtorna), låt det svälla i minst 12timmar. Du kan förvara ärtorna i rumstemperatur. Häll av vattnet och spola av ärtorna. Lägg ärtorna i en kastrull och häll på vatten och buljong. Låt koka upp och skumma väl. Sänk värmen så soppan småputtrar. Under tiden hackar du löken, skalar och tärnar rotfrukterna som du sedan tillsätter i soppan. Låt soppan koka under ca 1-1 ½ timma, skumma soppan väl under tiden. När det återstår ungefär en halvtimma av koktiden tillsätter du kryddorna. Smaka av soppan och späd ev. med mer vatten beroende på vilken konsistens du önskar.
  2. Tips: När du skummar soppan för att få bort skalen så använd en ballongvisp och vispa runt lät. Drag upp vispen och ärtskalen sitter fast...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.