Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubb- och smultronmarmelad

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härligt marmelad till mackan! Den är mycket speciell!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sockret väl med pektinet, så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
  2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna, tillsätt (vaniljstång och frö) till jordgubbspuré och socker/pektinblandningen som kokas upp, tillsätt glykos, smultron och koka till 106°C.
  3. Tag upp vaniljstången och skrapa av, tillsätt citronsyran och spriten, mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, 1 cm hög. Strö lite socker på ovansidan, låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek (3*3 cm). Rulla bitarna i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 4 augusti 2012

    godis på macka??? lite udda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.