- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Testade i helgen, mycke god
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
Mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.
- Vispa ihop färskost,socker,ägg och rivet citronskal med en elvisp tills det blir slätt.
Vänd ner de hackade jordgubbarna.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten precis "stannat", ca 25-30 min.
- Smält under tiden den vita chokladen,antingen i micro eller över vattenbad.
Vispa ihop creme fraiche,choklad och socker.
- Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över i ett jämnt lager.
Sätt in i ugnen igen ca 6 min.
- Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen några timmar eller över natten.
Garnera med jordgubbar och ev. riven vit choklad.
Publicerat den
12 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar