Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsfyllda mandelformar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Som små minipajer är de här mandelformarna med sött jordgubbsmos toppat med grädde och en myntakvist. Fyll så många som går åt. Frys in resten för att ta fram vid ett annat tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Hacka samman alla ingredienserna till mandeldegen.
  3. Täck degen och lägg den kallt att vila i minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175°
  5. Ta fram den kalla degen och forma till en rulle som skärs i 20 bitar.
  6. Lägg en bit i varje form och tryck ut så att degen täcker insidan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  8. Fyllning: Mixa eller mosa hälften av jordgubbarna. Den andra hälften hackas och blandas ner i moset.
  9. Blanda sockret och fryspulvret och strö ner blandningen under kraftig omrörning i fruktmoset tills det tjocknar något.
  10. Fördela bärmoset i formarna.
  11. Servera med lättvispad grädde, garnera gärna med mynta.
  12. Hoppas att det smakar bra!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mclpb 14 februari 2010

    Hej ! Jag undrar om man màste ha fryspulver i sockret. Bor utomlands och vet inte vad fryspulver är. Tack för svar. mclpb

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.