Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polkafyllda mandelformar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mandelformar bakas ofta till jul, men de är lika goda året om. Här får de en annorlunda fyllning, smaksatt med krossade polkagrisar. Kanske något för gottegrisen?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med mandelformarna: Sätt ugnen på 225 grader. Skålla och skala sötmandeln och mal den sedan i en mandelkvarn.
  2. Hacka samman mandel, matfett, socker och mjöl till en deg, för hand eller i en matberedare. Dela degen i 25 bitar. Tryck ut degbitarna i smorda, veckade metallformar. Ställ formarna på en bakplåt.
  3. Grädda mandelformarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt stjälps ur formarna.
  4. Gör fyllningen: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
  5. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt. Stöt polkagrisarna grovt. Blanda äggvisp, grädde och polkagrisbitar.
  6. Smält gelatinbladen, utan att först krama ur vattnet, i en kastrull eller i mikron. Låt gelatinet svalna något.
  7. Häll gelatinet i gräddblandningen under omrörning. Låt fyllningen stå kallt tills den blir halvflytande, ca 15 minuter.
  8. Fyll mandelformarna med polkafyllningen. Ställ dem svalt att stelna ca 1 timma. Garnera med krossade polkagrisar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.