Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglass med maräng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jordgubbsglass utan tillsatser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt. Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.
  2. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg allt i kastrullen och koka upp.
  3. Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången. Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.
  4. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna. Låt svalna.
  5. Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en form och tryck i marängerna. Marängerna kan uteslutas. Låt stå i frysen i 4 timmar.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.