Jordgubbsglass utan tillsatser
Instruktioner
- Rensa jordgubbarna och hacka dem grovt.
Strö över 1 msk socker och låt dra medan smeten görs.
- Häll mjölk och grädde i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen.
Lägg allt i kastrullen och koka upp.
- Låt dra i 20 minuter och plocka sedan upp vaniljstången.
Vispa ihop äggulorna och resten av sockret, och häll i gräddmjölken.
- Häll tillbaka i kastrullen och sjud under omrörning tills smeten börjar tjockna.
Låt svalna.
- Mosa eller mixa bären och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en form och tryck i marängerna.
Marängerna kan uteslutas.
Låt stå i frysen i 4 timmar.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
4 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar