Ingen kan ana att det här är en mixkaka. Vi har gräddat i en porslinsform. I metallform kan gräddningen gå fortare.
Vill du göra sockerkakan själv så smaksätt med några droppar cirton. En helt vanlig sockerkakssmet funkar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (ca 28 cm i diameter).
- Smält smöret.
- Finhacka chokladen och blanda den med mandelspånen.
- Häll mixpulvret i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa 1 minut. Vispa ner smöret och ägget.
- Skiva jordgubbarna. Häll smeten i formen och lägg på
jordgubbarna. Grädda på galler på ugnens botten 25-30 minuter.
- Känn med sticka att den är torr. Ta ut kakan och sätt grillen på högsta värme.
- Häll över choklad- och mandelblandningen. Sätt in kakan i mitten av ugnen ca 1 minut tills täcket fått fin färg. Passa noga, det bränns lätt! Servera gärna med färska jordgubbar och eventuellt lättvispad grädde.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar