Mousse på färska jordgubbar är en len men samtidigt mycket smakrik dessert, lyxig i all sin enkelhet och lätt att laga.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten cirka tio minuter. Vispa strösocker, vaniljsocker, ägg och äggula vitt och poröst i en skål. Rör ner crème fraiche.
- Mixa 1 dl jordgubbar fint och vispa grädden. Vänd ner jordgubbspurén och grädden i crème fraichesmeten.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en gryta på svag värme. Blanda ner ett par matskedar från jordgubbskrämen. Rör sedan ner blandningen i resten av jordgubbskrämen till en fin mousse.
- Fördela moussen i sex glas och dekorera med några av jordgubbarna. Skrapa chokladspån från chokladkakan med en vass kniv. Strö rikligt med chokladspån över moussen. Ställ kallt ett par timmar och servera med resten av jordgubbarna.
Publicerat den
17 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar