Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousse med vit choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mousse på färska jordgubbar är en len men samtidigt mycket smakrik dessert, lyxig i all sin enkelhet och lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten cirka tio minuter. Vispa strösocker, vaniljsocker, ägg och äggula vitt och poröst i en skål. Rör ner crème fraiche.
  2. Mixa 1 dl jordgubbar fint och vispa grädden. Vänd ner jordgubbspurén och grädden i crème fraichesmeten.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en gryta på svag värme. Blanda ner ett par matskedar från jordgubbskrämen. Rör sedan ner blandningen i resten av jordgubbskrämen till en fin mousse.
  4. Fördela moussen i sex glas och dekorera med några av jordgubbarna. Skrapa chokladspån från chokladkakan med en vass kniv. Strö rikligt med chokladspån över moussen. Ställ kallt ett par timmar och servera med resten av jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.