- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fräsch och enkel paj som är lite annorlunda och därför rolig att bjuda på!
Instruktioner
- Kör smör/margarin, sirap, strösocker, mjöl, salt och kardemumma i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med låg kant. Om degen är för kletig för att trycka ut i formen, ta lite extra mjöl på fingrarna för att hjälpa till. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda pajskalet ca 10 minuter. Låt svalna.
- Blanda crème fraiche och florsocker. Bred ut blandningen i pajskalet. Lägg jordgubbarna ovanpå. Ställ pajen kallt tills det är dags att äta.
- När jag gjorde pajen första gången hade jag för lite jordgubbar. Jag fyllde då ut med bitar av nektarin och det blev också jättegott!
Publicerat den
22 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar