Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsrutor med citronglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härligt jordgubbssmakande sockerkaksbotten med en gul läskande citronmascarpone glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt jordgubbssaften och rör om. Grädda kakan i nedredelen av ungnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  3. Gör under tiden citronmascarponen. Rör färskost och florsocker mjukt och smidigt. Tillsätt den pressade citronsaften, skalraspet och den gula hushållsfärgen. Rör om så att du får en härligt gul och läskande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.
  4. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.