Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcake med nougatfyllning och citronglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt goda och fina. Verkligen att rekommendera om man vill styla för gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smör i en kastrull.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten. Placera ut dubbla pappersformar på en plåt eller enkla pappersformar i silikon-muffinsformar.
  3. Fyll formarna med smet tills det återstår ca 1 cm av kanten. Skär nougaten i 12 bitar och tryck ner en bit i varje muffins, så att den helt försvinner.
  4. Grädda 15 minuter, tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskal och hushållsfärg.
  5. Vispa till en jämn glasyr med elvisp och spritsa på muffinsen. Garnera med strössel och ev. sp-dekorationer.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Eleenn 26 juli 2011

    Mm..Det låter gott !måste prövas! =}

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.