Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt med kaffe

 
Skriv ut

Är ni trötta på vanlig jordgubbsylt? Då måste ni prova den här!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj jordbubbarna och skär dem i halvor, lägg jordgubbarna i kaffet och låt dra hela natten, i kylskåpet. Dagen efter häll kaffe och jordgubbar i en gryta, lägg till sockret och Nescafét och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småputtra en timme ungefär. Rör ibland. Låt vila hela natten (denna metod hjälper till att förtjocka din marmelad) Dagen efter koka upp igen, sänk värmen och låt småputtra i en timme till. Häll upp på rena glas, stäng locken tätt och sätt glasen upp-och-ned. Låt kallna upp-och-ner-vända. Förvara alltid er marmelad på ett kallt, mörkt och torrt ställe. Pröva marmeladen med robiola (mjukost). Jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.