Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med flädermousse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härlig tårta med fräsch mousse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Sikta i potatismjöl och kakao, och blanda till en smet.
  3. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen kallna. Skiva jordgubbarna och ställ dem mot kanten runt formen.
  4. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av flädersaften. Ta upp gelatinet och smält dem i den varma saften. Häll i resten av saften och låt svalna.
  5. Vispa grädden hårt. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i grädden. Rör försiktigt ner saften i grädden. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner.
  6. Häll moussen i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa och ta bort kanten och garnera tårtan med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.