Härlig tårta med fräsch mousse!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Sikta i potatismjöl och kakao, och blanda till en smet.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen kallna.
Skiva jordgubbarna och ställ dem mot kanten runt formen.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av flädersaften. Ta upp gelatinet och smält dem i den varma saften. Häll i resten av saften och låt svalna.
- Vispa grädden hårt. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i grädden. Rör försiktigt ner saften i grädden. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner.
- Häll moussen i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa och ta bort kanten och garnera tårtan med jordgubbar.
Publicerat den
9 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar