Goda bitar att ha med sig som mellanmål, efter träningen eller till eftermiddagsfikat. En milkshake blir perfekt till.
Instruktioner
- Skölj fikonen och klipp bort de hårda stjälkarna.
Skär fikonen i bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med kakao och kaffe. Mixa ihop.
- Mixa hastigt i müslin, jordnötterna och hälften av russinen. Flytta över massan till en bunke och vänd i resten av russinen samt havregrynen.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, ca 24x24 cm. Lägg i massan och platta till så att det blir en jämn yta. Ställ in formen i kylen.
- Smält chokladen i en skål på låg effekt i intervaller i mikron. Rör ett par gånger i skålen under tiden så att chokladen smälter jämnt.
- Ta fram kakan och täck den med choklad. Ta en palett eller slickepott till hjälp. Ställ kakan kallt tills chokladen stelnat och skär sedan upp den i bitar.
- Bjud en milkshake till:
Lägg mangobitarna i en mixer och mixa.
Skeda upp glassen, mixa och tillsätt mjölken.
Häll upp i glas och garnera med mangobitar och apelsinskivor.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar