Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsbars med mango milkshake

 
Skriv ut

Goda bitar att ha med sig som mellanmål, efter träningen eller till eftermiddagsfikat. En milkshake blir perfekt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fikonen och klipp bort de hårda stjälkarna. Skär fikonen i bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med kakao och kaffe. Mixa ihop.
  2. Mixa hastigt i müslin, jordnötterna och hälften av russinen. Flytta över massan till en bunke och vänd i resten av russinen samt havregrynen.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, ca 24x24 cm. Lägg i massan och platta till så att det blir en jämn yta. Ställ in formen i kylen.
  4. Smält chokladen i en skål på låg effekt i intervaller i mikron. Rör ett par gånger i skålen under tiden så att chokladen smälter jämnt.
  5. Ta fram kakan och täck den med choklad. Ta en palett eller slickepott till hjälp. Ställ kakan kallt tills chokladen stelnat och skär sedan upp den i bitar.
  6. Bjud en milkshake till: Lägg mangobitarna i en mixer och mixa. Skeda upp glassen, mixa och tillsätt mjölken. Häll upp i glas och garnera med mangobitar och apelsinskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.