Jordnötter är inte bara goda som "snacks" utan passar även i bakverk av olika slag. Som i den här underbara jordnötskakan med härlig och seg topping.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smält jordnötssmöret i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
- Grovhacka jordnötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
- Tillsätt mjölblandning, jordnötshack, jordnötssmör och mjölk i äggvispet.
- Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, häll smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Gör toppingen: Hacka jordnötterna. Blanda jordnötshack, jordnötssmör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
- Värm massan under försiktig omrörning tills den har tjocknat något. Bred toppingen över kakan. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren har fått fin färg.
- Låt kakan svalna något. Ta loss kakan ur formen och låt den svalna på ett galler.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar