Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En snabbakad, godissmakande kaka som det blir många av. Jordnötssmöret ger en spännande smakbrytning á la Amerika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Tillsätt ägget och rör ner det i smeten.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat och choklad och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 25 x 35 cm. Grädda 25-30 minuter.
  3. Glasyr: Låt smöret smälta i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.
  4. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över jordnötter.
  5. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lisabeertje 24 februari 2016

    Det blev inte alls som jag skulle tänka, det smakades bara fet och socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.