En snabbakad, godissmakande kaka som det blir många av. Jordnötssmöret ger en spännande smakbrytning á la Amerika.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Tillsätt ägget och rör ner det i smeten.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat och choklad och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 25 x 35 cm. Grädda 25-30 minuter.
- Glasyr:
Låt smöret smälta i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.
- Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över jordnötter.
- Låt kakan kallna och skär den i rutor.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev inte alls som jag skulle tänka, det smakades bara fet och socker.