Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskaka med kolasmör

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Knapriga jordnötter bakas in i den mjuka kakan och strös även över den läckra smörkrämen med smälta kolor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och mjöla en form som är 33x22 cm. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en stor skål. Tillsätt mjölk och ägg och vispa på medelhastighet med elvisp två-tre minuter.
  2. Blanda smält smör med jordnötssmör och vispa sedan ner det i smeten. Rör ner ½ dl jordnötter.
  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda kakan 25 minuter tills den är fast och en provsticka som sticks i kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna helt på galler.
  4. Gör under tiden smörkrämen. Vispa smör och florsocker fluffigt. Lägg kolorna och vispgrädden i en tjockbottnad kastrull och värm upp under omrörning tills kolorna har smält. Låt svalna. Vispa ner kolakrämen i smöret.
  5. Bred smörkrämen på kakan. Strö över resten av jordnötterna och kyl tills smörkrämen har stelnat. Skär kakan i tolv bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.