Knapriga jordnötter bakas in i den mjuka kakan och strös även över den läckra smörkrämen med smälta kolor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och mjöla en form som är 33x22 cm. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en stor skål. Tillsätt mjölk och ägg och vispa på medelhastighet med elvisp två-tre minuter.
- Blanda smält smör med jordnötssmör och vispa sedan ner det i smeten. Rör ner ½ dl jordnötter.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda kakan 25 minuter tills den är fast och en provsticka som sticks i kakan kommer ut ren. Låt kakan svalna helt på galler.
- Gör under tiden smörkrämen. Vispa smör och florsocker fluffigt. Lägg kolorna och vispgrädden i en tjockbottnad kastrull och värm upp under omrörning tills kolorna har smält. Låt svalna. Vispa ner kolakrämen i smöret.
- Bred smörkrämen på kakan. Strö över resten av jordnötterna och kyl tills smörkrämen har stelnat. Skär kakan i tolv bitar och servera.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar