Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötskakor

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Om du är jordnötsfantast, är dessa kakorna något för dig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175° Grovhacka jordnötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
  2. Blanda samman mjöl och bakpulver.
  3. Rör samman matfett och jordnötssmör. Arbeta in det i mjölblandningen, gärna med en el-visp.
  4. Tillsätt socker, farin, vaniljsocker och mjölk. Arbeta samman allt till en slät deg.
  5. Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Forma bollar. Platta till dem så att de blir stora runda kakor.
  6. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och tryck fast några rostade jordnötter på varje kaka.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna är genombakade.
  8. Låt kakorna kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.