Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötspanerad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Även små barn gillar detta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal jordnötter, spiskummin, kanel, flingsalt och persilja i en matberedare. Det ska få konsistensen av ströbröd.
  2. Panera kycklingen i först mjöl, sedan ägg och slutligen jordnötsblandningen.
  3. Alt.1 Stek i smör och olja första på hög värme, och sedan på ganska mycket lägre värme för att få yta, men undvika att kycklingen sedan bränns.
  4. Alt.2 Bryn kycklingen lite lätt i smör, lägg sedan i en ugnsform och ugnsbaka i ca 25 minuter i 200 grader.
  5. Servera med potatismos, ris eller nudlar och en god sallad, man kan även ha en god gräddsås till, men då blir det genast mer kalorier!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.