Enkla kakor som med lite färskosttopping förvandlas till läckra konditorikakor.
Instruktioner
- Sikta ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke, i en annan bunke vispas smör och socker krämigt. Rör i mjölblandningen, tillsätt ägg, jordnötssmör och salt. Rör samman smörkrämen till en slät deg.
- Slå in degen i platsfolie och kyl den i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Värm ugnen till 150º.
- Forma degen till 3 cm stora bollar och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Tryck ut dem lätt med en gaffel doppad i vatten. Grädda kakorna gyllene i 15-20 min.
- Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler.
- Gör under tiden färskosttoppingen. Rör ihop cream chesse och florsocker till en smidig kräm.
- När kakorna svalnat brer du toppingen på dem. Strö därefter lite hackad choklad över. Kakorna smakar bäst samma dag, men kan förvaras i kylskåp, luftigt insvepta i plast, upptill 2 dagar.
Publicerat den
18 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar