Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrutor i långpanna

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Mjuk sockerkaksbotten med persikasmak och läskande färskosttopping med apelsin. Aromerna och hushållsfärgerna finns att beställa hos Borgeby Kryddgård, om du inte hittar dem där du bor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt arom och hushållsfärg och rör om. På aromflaskan står det 1 krm per portion, så smaksätt efter egen smak. Det samma gäller hushållsfärgen.
  3. Grädda i nedre delen av ungnen i 24-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Då kakan svalnat fördela glasyren öven den. Garnera efter önskemål.
  5. Hoppas att det skall smaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.