Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötstummar med sylt

 
Skriv ut

Risken finns att dessa sylttoppade och delikata jordnötskakor lämnar tumavtryck på både kakfat och servis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 36 kakor
  2. Värm ugnen till 200 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
  3. Rör samman alla ingredienser, utom sylten, till en slät tjock smet.. Forma smeten till 2,5 cm stora bollar. Är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa.
  4. Lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna. Tryck en grop i varje degboll med tummen. Grädda i 10-12 minuter, ta ut coh låt kakorna svalna på galler.
  5. Fyll groparna med hallonsylt. Förvaras i lufttät burk i upp till 5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.