- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Enkel och mycket god, julig efterrätt, kan säkert varieras med annan frukt, likör eller smaksättning och sockerkaka efter smak.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225° C med grill.
- Skär pepparkakan i ca 1½ cm tjocka skivor, 1 per person och lägg upp dem på en plåt.
- Koka ihop en sockerlag (vatten och ½ dl socker). Lägg i hallonen och häll på glöggen, värm.
- Vispa äggvitorna hårt med ½ dl socker.
- Lägg lite lagom med glögg- och hallonhopkok på pepparkakorna.
- Toppa med den hårt vispade äggvitan och ställ in i ugnen, passa så att de inte bränns.
- Det går fort och det är bara meningen att de ska bli lite bruna i toppen. Man kan också bränna av dem med en gasbrännare.
Publicerat den
3 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar