Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig mjuk pepparkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkel och mycket god, julig efterrätt, kan säkert varieras med annan frukt, likör eller smaksättning och sockerkaka efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225° C med grill.
  2. Skär pepparkakan i ca 1½ cm tjocka skivor, 1 per person och lägg upp dem på en plåt.
  3. Koka ihop en sockerlag (vatten och ½ dl socker). Lägg i hallonen och häll på glöggen, värm.
  4. Vispa äggvitorna hårt med ½ dl socker.
  5. Lägg lite lagom med glögg- och hallonhopkok på pepparkakorna.
  6. Toppa med den hårt vispade äggvitan och ställ in i ugnen, passa så att de inte bränns.
  7. Det går fort och det är bara meningen att de ska bli lite bruna i toppen. Man kan också bränna av dem med en gasbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.