Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsnaps

(4 kommentarer)  
 • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Vår alldeles egen snaps, tar ca 2 dygn att göra och blir en garanterad succé. Smakar mycket jul och lite "tjejig" då den inte är så stark i halsen. Snapsen ingår i vårt matpaket till våra nära och kära i år. Julglöggen, finns som ett separat recept.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser utom clementinskalet i en flaska. Skaka flaskan tills sockret löser sig och låt detta stå i ett dygn. Det kommer då få en brunaktig färg och dofta julkryddor. Skär av skalet på 2 clementiner, skär bort den vita, det gör snapsen besk. Låt stå ytterligare ett dygn nu i en bunke med lock (svårt att få ut skalen ur flaskan). Efter ytterligare ett dygn är snapsen klar för att avnjutas iskall.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • lailareppense 18 december 2009

  Hej Amanda. Detta recept verkar gott. Kanske med lite mer kardemumma? Kram Laila

 • Alsing 18 december 2009

  Prova gärna och berätta hur det blir. Själv är jag väldigt nöjd med lukten av jul efter första dagens dragning. När man sedan tillsätter Clementinskalen blir det mumma. :-D

 • anso79 23 november 2011

  Provade detta recept förra året och gillade det verkligen. God kryddning och mild spritsmak. Jättegott! Kommer göra det i år igen.

 • Matklapp 27 december 2011

  Gjorde denna snaps julen 2010, ingen tyckte om den. Jag lät den stå och bjöd på den i år igen, nu gillade alla den. Ett gott råd, gör den nu och bjud nästa år, det tänker jag göra. Christer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.