Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlekstårta med hallonmousse

 
Skriv ut

Härlig tårta, som även är fin att se på :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassa och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvispen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsoccker. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädde, choklad och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i 3 timmar.
  3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Rita små hjärtan på bakplåtspapper och bred ut choklsen i dem. Jag brukar använda en tesked, toppen på den. Låt dem stelna. Garnera tårtan med hallon, format som ett hjärta i mitten och chokladhjärtan på sidorna.
  4. Vid tidsbrist kan man byta ut chokladhjärtanen mot noblesse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.