Härlig tårta, som även är fin att se på :-)
Instruktioner
- Riv mandelmassa och rör i ägg, äggvitor och kakao med elvispen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden och mixa hallonen med florsoccker.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda med hallonen. Vänd i grädde, choklad och till sist äggvitorna. Häll i formen och låt stå kallt i 3 timmar.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad. Rita små hjärtan på bakplåtspapper och bred ut choklsen i dem. Jag brukar använda en tesked, toppen på den. Låt dem stelna. Garnera tårtan med hallon, format som ett hjärta i mitten och chokladhjärtan på sidorna.
- Vid tidsbrist kan man byta ut chokladhjärtanen mot noblesse.
Publicerat den
10 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar