Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffecrépes med vaniljglass och espressosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga crépes smaksatt med finmalet kaffe, fyllda med vaniljglass och indränkta i en len och läcker espressosås. Såsen kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det finmalda kaffet, mjölet och sockret i en skål och gör en grop i mitten. Vispa i äggen och ca ¼ av mjölken och rör till en tjock, jämn smet. Vispa ner resten av mjölken i omgångar, täck över smeten och låt den vila i 30 minuter.
  2. Gör espressosåsen genom att försiktigt värma grädde, espresso och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smälter. Håll såsen varm eller kyl den enligt önskemål.
  3. Sätt ugnen på lägsta gradtal.
  4. Grädda crépes såhär: Hetta upp en teflonbelagd stekpanna till hög värme och olja in den med solrosoljan på en bit hushållspapper. Häll en liten portion smet i stekpanna och vicka lätt på pannan så att smeten flyter ut i ett jämnt, tunt lager. Grädda i ca 1 minut tills kanterna är torra och mitten guldgul. Vänd på crépen och grädda i ytterligare 30 sekunder. Håll crépen varm i ugnen medan du gräddar ytterligare 7 crépes.
  5. Vik varje crépe två gånger på mitten så att du får en strut. Lägg i en glasskula i varje strut. Ringla över espressosåsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.