Frasiga crépes smaksatt med finmalet kaffe, fyllda med vaniljglass och indränkta i en len och läcker espressosås.
Såsen kan serveras varm eller kall.
Instruktioner
- Blanda det finmalda kaffet, mjölet och sockret i en skål och gör en grop i mitten. Vispa i äggen och ca ¼ av mjölken och rör till en tjock, jämn smet. Vispa ner resten av mjölken i omgångar, täck över smeten och låt den vila i 30 minuter.
- Gör espressosåsen genom att försiktigt värma grädde, espresso och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smälter. Håll såsen varm eller kyl den enligt önskemål.
- Sätt ugnen på lägsta gradtal.
- Grädda crépes såhär:
Hetta upp en teflonbelagd stekpanna till hög värme och olja in den med solrosoljan på en bit hushållspapper. Häll en liten portion smet i stekpanna och vicka lätt på pannan så att smeten flyter ut i ett jämnt, tunt lager.
Grädda i ca 1 minut tills kanterna är torra och mitten guldgul. Vänd på crépen och grädda i ytterligare 30 sekunder.
Håll crépen varm i ugnen medan du gräddar ytterligare 7 crépes.
- Vik varje crépe två gånger på mitten så att du får en strut.
Lägg i en glasskula i varje strut. Ringla över espressosåsen och servera.
Publicerat den
18 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar