Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka med kristyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kryddig, mjuk och oemotståndligt god kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och farinsocker. Tillsätt gräddfilen och det smälta smöret. Rör ner kryddorna och därefter mjölet blandat med bikarbonat.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt den svalna.
  4. Rör ihop kristyren och ringla den över den avsvalnade kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.