Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kål och äggnudlar (ungersk)

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Detta är en av mina älsklingsrätter, denna är perfekt även för vegetarianer. Detta får jag än i dag ibland när jag hälsar på mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv kålen fint, lägg hälften av det i en bunke, salta lite, lägg resten av kålen över och salta lite till. OBS tänk på att saltet drar in sig i kålen så häll inte på massor (men det drar även ut vattnet i kålen). Låt kålen nu stå i ½ - 1 timme. Ta sedan och pressa ut det vattnet som saltet har dragit ur kålen (pressa mellan händerna).
  2. Lägg all kål i en stor kastrull och bryn i olja (olja efter behov och storlek på kålhuvudet) tills den är brun, rör ofta i kålen så allt blir brynt och så att inget fastnar. Det tar lite tid att bryna kålen.
  3. Koka sedan upp äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg lite av kålen i äggnudlarna, blanda och smaka av med vitpeppar och ev salt.
  5. Kålen som blir över går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nataliep 20 februari 2010

    Denna rätt äts jätte mycket i den del av Serbien jag kommer ifrån :) Otroligt gott!!!

  • heartfriend 21 februari 2010

    Ja nataliep, denna maträtt ligger som 5:a för mig, jag brukar bryna mycket kål åt gången och frysa ner för att ta upp när jag vill ha det senare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.