Detta är en av mina älsklingsrätter, denna är perfekt även för vegetarianer. Detta får jag än i dag ibland när jag hälsar på mor.
Instruktioner
- Riv kålen fint, lägg hälften av det i en bunke, salta lite, lägg resten av kålen över och salta lite till.
OBS tänk på att saltet drar in sig i kålen så häll inte på massor (men det drar även ut vattnet i kålen).
Låt kålen nu stå i ½ - 1 timme.
Ta sedan och pressa ut det vattnet som saltet har dragit ur kålen (pressa mellan händerna).
- Lägg all kål i en stor kastrull och bryn i olja (olja efter behov och storlek på kålhuvudet) tills den är brun, rör ofta i kålen så allt blir brynt och så att inget fastnar. Det tar lite tid att bryna kålen.
- Koka sedan upp äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg lite av kålen i äggnudlarna, blanda och smaka av med vitpeppar och ev salt.
- Kålen som blir över går bra att frysa.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rätt äts jätte mycket i den del av Serbien jag kommer ifrån :) Otroligt gott!!!
Ja nataliep, denna maträtt ligger som 5:a för mig, jag brukar bryna mycket kål åt gången och frysa ner för att ta upp när jag vill ha det senare.