Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldolmar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skär runt kålstocken så att bladen senare lätt kan tas loss. Förväll sedan kålen i lättsaltat vatten. Tag loss kålbladen med en gaffel och låt dem rinna av när bladen är mjuka och lätt går att lossa från huvudet. Blanda färsen av alla ingredienserna till en lös smet. Blanda i mera mjölk om det behövs. Fördela färsen på bladen, ca 2-3 msk på varje blad. Vik ihop till paket. Doppa yttersta fliken i lite vetemjöl så fäster den bättre.Bryn dolmarna i matfett. Lägg dem i stekpannan med skarven nedåt och bryn dem vackert bruna runt om. Lägg över dolmarna i en gryta och späd med kålspad eller vatten. Efterstek under lock ca 30 minuter. Servera kåldolmarna med lingonsylt och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lisa35 6 september 2009

    Hej! Har inte följt receptet helt och hållet utan lagt till lite och tagit bort lite, men vad jag måste skriva och tacka för är att man skall förvälla kålhuvudet först!!!! Blev ju jättelätt nu att få loss bladen mot hur det brukar bli när jag gör kåldolmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.