Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé med aprikosfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De goda smakerna av timjan och aprikos i saftig kalkonfilé gör det här till en måltid man gärna äter flera gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aprikoserna i en skål. Häll över kokande vatten och låt dra i 10 minuter. Häll av allt vatten och grovhacka aprikoserna.
  2. Häll 1 msk olja i en kastrull och tillsätt lök, vitlök och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills vattnet har ångat av. Tillsätt örter, aprikoser och ris och låt sjuda ca 1 minut. Tillsätt buljongen och lägg på locket.
  3. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter tills vätskan har absorberats och riset är mjukt. Lägg över i en skål och låt svalna.
  4. Skär ett snitt längs med kalkonfiléerna. Lägg dem i en plastpåse och banka ut dem lätt med hjälp av en köttklubba eller kavel. Lägg risblandningen längs mitten på filén, vik ihop filén runt fyllningen och bind ihop med ett köttsnöre. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn filéerna runtom ca 4 minuter tills de blivit gyllene. Lägg över filéerna på en plåt och ugnsstek ca 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut ur ugnen, slå in dem i aluminiumfolie och låt vila ca 10 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.