- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Exotiska bullar. Söta och syrliga på samma gång och man kan inte få nog av dem.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 grader.
- Lös upp jästen med lite degspadet och rör sedan ner resten.
Tillsätt socker, salt och vetemjöl, lite i taget till en smidig deg.
Jäs övertäckt minst 30 minuter.
- Blanda samman fyllningen.
- Arbeta lätt degen och dela den. Kavla ut varje del till 40*55 cm. Bred på halva mängden fyllning på den ena delen och vik den andra delen över.
- Skär i 2 cm breda remsor, vrid dem, forma till knutar och lägg på plåt med bakpapper..
Upprepa med resterande deg.
- Jäs bullarna övertäckta till nästan dubbel storlek, 30-40 minuter.
Sätt ugnen till 250 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över garneringen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 6-8 minuter.
Publicerat den
5 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar