Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med kokos och aprikosmarmelad

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Exotiska bullar. Söta och syrliga på samma gång och man kan inte få nog av dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 grader.
  2. Lös upp jästen med lite degspadet och rör sedan ner resten. Tillsätt socker, salt och vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Jäs övertäckt minst 30 minuter.
  3. Blanda samman fyllningen.
  4. Arbeta lätt degen och dela den. Kavla ut varje del till 40*55 cm. Bred på halva mängden fyllning på den ena delen och vik den andra delen över.
  5. Skär i 2 cm breda remsor, vrid dem, forma till knutar och lägg på plåt med bakpapper.. Upprepa med resterande deg.
  6. Jäs bullarna övertäckta till nästan dubbel storlek, 30-40 minuter. Sätt ugnen till 250 grader.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över garneringen. Grädda i nedre delen av ugnen, 6-8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.