Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkontandoori med mynta yoghurt och linsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkon passar perfekt att marinera i tandoorikryddor och sedan stekas i ugnen. Smalt och smakrikt. Linsriset är helt enkelt vanligt ris som får koka på svag värme tillsammans med röda linser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman tandoorikrydda och yoghurt, täck kalkonfiléen med blandningen och låt det hela marinera i minst 1-2 timmar, täck gärna med plast.
  2. Stek kalkonfilén hel i 200 graders varm ugn i 15-20 minuter. Koka riset med linserna enligt anvisning på förpackningen. Rör undertiden samman såsen och ställ den kallt till servering.
  3. Skär upp kalkonfilén i tunna skivor och servera med linsris, myntasås och en liten klick mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.