Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall fänkålssoppa med krispig fänkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkålen med sin lätta lakritston smakar helt ljuvligt i en soppa. Den här soppan går bra att förbereda dagen innan, men vänta med att blanda ihop fänkålssalladen till precis innan servering. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort roten på fänkålen, släng. Skiva fänkålen, purjolöken och vitlöksklyftan fint. Fräs allt i lite olivolja utan att det får färg. Häll på buljong och gurkmeja och låt sjuda tills fänkålen har blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Sila buljongen och låt den sedan stå och bli kall i kylskåpet.
  2. Fänkålssallad: Skär bort roten på fänkålen, släng. Skiva fänkålen sedan riktigt tunt, gärna på en mandolin. Skär dillen fint och lägg ner i en skål tillsammans med fänkålen. Blanda ner några droppar citronsaft, socker, salt och peppar.
  3. Fördela fänkålssalladen i dina serveringsskålar och häll på den kalla soppan. Dekorera med dill. Servera tillsammans med ett gott bröd och valnöts- eller mandelsmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.