Fänkålen med sin lätta lakritston smakar helt ljuvligt i en soppa. Den här soppan går bra att förbereda dagen innan, men vänta med att blanda ihop fänkålssalladen till precis innan servering.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Skär bort roten på fänkålen, släng. Skiva fänkålen, purjolöken och vitlöksklyftan fint. Fräs allt i lite olivolja utan att det får färg. Häll på buljong och gurkmeja och låt sjuda tills fänkålen har blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Sila buljongen och låt den sedan stå och bli kall i kylskåpet.
- Fänkålssallad:
Skär bort roten på fänkålen, släng. Skiva fänkålen sedan riktigt tunt, gärna på en mandolin. Skär dillen fint och lägg ner i en skål tillsammans med fänkålen. Blanda ner några droppar citronsaft, socker, salt och peppar.
- Fördela fänkålssalladen i dina serveringsskålar och häll på den kalla soppan. Dekorera med dill. Servera tillsammans med ett gott bröd och valnöts- eller mandelsmör.
Publicerat den
13 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar