Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall rostad tomatsoppa med gremolatakrutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig följeslagare på utflykten eller en perfekt start på en perfekt grillkväll. Just sådana här små inslag i sommar mättar inte bara för stunden, de fyller oss också med lyckokänslor för resten av året.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj tomaterna och lägg dem i en långpanna tillsammans med vitlöksklyftor, timjan och olivolja. Blanda runt och rosta i ugnen 15-20 minuter tills det börjar få lite färg. salta och peppra.
  3. Lägg det rostade i en mixer och mixa slätt, häll det i en kastrull och späd med buljongen. Låt det sjuda utan lock ca 10-15 minuter.
  4. Blanda i oatly mat och smaka av med salt och peppar. Runda ev av smaken med lite råsocker om tomaterna har hög syra. Låt svalna.
  5. Bryt brödet i grova bitar, hetta upp oljan i en stor panna och stek brödet gyllene ett par minuter. Blanda citronskal, persilja och vitlök på ett stort fat. Vänd krutongerna däri, salta.
  6. Servera krutongerna till soppan och garnera med basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.