En ljuvlig följeslagare på utflykten eller en perfekt start på en perfekt grillkväll.
Just sådana här små inslag i sommar mättar inte bara för stunden, de fyller oss också med lyckokänslor för resten av året.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj tomaterna och lägg dem i en långpanna tillsammans med vitlöksklyftor, timjan och olivolja. Blanda runt och rosta i ugnen 15-20 minuter tills det börjar få lite färg. salta och peppra.
- Lägg det rostade i en mixer och mixa slätt, häll det i en kastrull och späd med buljongen. Låt det sjuda utan lock ca 10-15 minuter.
- Blanda i oatly mat och smaka av med salt och peppar.
Runda ev av smaken med lite råsocker om tomaterna har hög syra. Låt svalna.
- Bryt brödet i grova bitar, hetta upp oljan i en stor panna och stek brödet gyllene ett par minuter.
Blanda citronskal, persilja och vitlök på ett stort fat.
Vänd krutongerna däri, salta.
- Servera krutongerna till soppan och garnera med basilikablad.
Publicerat den
10 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar