Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrabbisallad med äpple och getost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålrabbi är en grönsak som man lätt glömmer bort, men den är mild och fin i smaken. Och med ett härligt krisp! Salladen är god som den är men passar utmärkt till rökt fisk t ex makrill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålrabbin. Skär först i 2-3 mm tjocka skivor och sedan i tunna stavar. Dela, kärna ur och skär äpplet på samma sätt. Blanda detta med 3 msk olja, vinäger, honung, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Låt stå och dra i ca 15 minuter.
  2. Blanda yoghurten med hälften av getosten. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner machesalladen i kålrabbi- och äppelblandningen. Lägg upp på ett fat. Fördela bitar av getosten på. Strö över tranbär och solrosfrön. Servera getostyoghurten och eventuellt makrillen vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.