Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålsoppa med ren

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En litet annorlunda kålsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp fett i en stekpanna och tillsätt den frusna renskaven. Vänd köttet i pannan och lösgör några bitar i taget.
  2. Flytta köttet över i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning och kryddor. Koka upp. Skär moroten i skivor och de övriga sopprötterna i tärningar. Tillsätt dem i kastrullen. Finhacka persiljan.
  3. Strimla vitkålen med en osthyvel eller rivjärn och tillsätt i soppan. Koka i 10-15 minuter. Skär itu och skölj purjon, skär därefter i strimlor. Tillsätt purjon i kastrullen och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt vatten efter behov. Smaksätt med soja och persilja.
  4. Servera med knäckebröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.