Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvkotletter med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från kajsas kokbok 1935.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kotletterna putsas av samt penslas med en blandning av äggula och smör, varefter de vändas i skorpbröd, tillsatt med riven ost och kryddor. De får därefter ligga, helst minst 1 tim. En stekpanna upphettas, och häri brynes smöret väl.
  2. Kotletterna iläggas och få steka över ej för kraftig eld, tills de fått jämn, ljusbrun färg på båda sidor. De får ej bli för mörka! Om så önskas begjutas de därefter med vinet, få småsteka över svag värme under lock 5-8 min. Serveras med kokt potatis och grönsaker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.