Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvleverpastej med champinjoner och bacon

 
Skriv ut

Ännu ett kanonrecept av Leif Mannerström.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort hinnor och artärer ur levern och skär den i 2-centimeterstärningar. Slå över mjölk och ställ kallt i minst 4-5 timmar, helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°C och ställ in ett vattenbad. Skär fläsket i bitar. Mal lever och fläsk med ansjovisen. Hacka löken fint och stek hälften i lite smör i en panna, resten ska blandas i rå. Blanda samman all ingredienser till en jämn och slät smet. Provstek en klick och smaka så att kryddningen är bra.
  3. Häll smeten i en välsmord 2-liters pastejform eller teflonform, täck med oljat smörpapper eller aluminiumfolie och baka pastejen i c:a 1 timme i vattenbadet. Känn efter med en sticka om pastejen är klar. Pastejen är klar om stickan inte blir kladdig. Ta av smörpappret eller folien de sista 20 minuterna för att få en fin yta.
  4. Skala och grovhacka löken. Skär champinjoner och bacon i bitar. Bryn i smör i panna tills det börjar bli frasigt. Sila bort överflödigt fett.
  5. Servera pastejen varm eller kall på rågbröd, rostat knäcke eller nybakat lantbröd tillsammans med champinjon- och baconfräset. Toppa med inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.