Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanderade blommor till tårta

 
Skriv ut

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? - Dessa måste du göra i förväg för de tar dagar på sig att torka tyvärr. För att se fortsättningen på tårtreceptet se: Tårtbottnar Hemgjord marsipan Fyllningar och Fantastisk tårta med rosor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gå igenom alla blombladen och kolla så att de inte är skadade. Klipp sedan bort alla de vita bitarna från fästet. Det är beskt och förstör smaken.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda sedan i sockret.
  3. Doppa blombladen i smeten
  4. Lägg dem på ett nät eller en handduk på ett torrt ställe där ingen riskerar att komma åt dem. Bladen behöver ett par dagar på sig att torka ordentligt.
  5. När bladen är torra kan du lägga dem i en glasburk eller något liknande. De kan både ätas direkt och användas på kakor och annat gott =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.