Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelglaserad sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötpotatis glaserad i lime-, kanel- och äpplesky, är ett perfekt tillbehör till vegetariska och mexikanska rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sötpotatisen tio minuter tills den börjar mjukna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i sötpotatisskivorna och bryn dem på båda sidor så att de täcks av olja. Rör samman limesaft och äpplejuice och häll blandningen över sötpotatisen.
  3. Krydda sötpotatisen med vitpeppar, spiskummin och kanel och vänd skivorna i skyn tills kryddorna börjar dofta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.