Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med ingefära

 
Skriv ut

Malen mandel ger både smak och saftighet till den här goda, kryddiga kakan. Smakerna av kanel, ingefära och socker är underbara tillsammans och för tankarna till fjärran länder och vajande palmer. Servera gärna tillsammans med citronsmakande iste för att förstärka den exotiska känslan. Vackert och extra gott blir det om du dekorerar med florsocker och skivor av färsk frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mala mandeln i en kvarn.
  2. Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda mjöl, mandel, kanel, ingefära och bakpulver i en skål.
  4. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp.
  5. Rör ner äggen i smörblandningen, ett i taget, växelvis med mjölblandningen. Blanda i arraken.
  6. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda ca 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Om stickan är kladdig, låt kakan stå 5–10 minuter på eftervärme.
  7. Ta loss kakan från formen och låt den svalna på ett galler.
  8. Pudra florsocker över kakan och dekorera med skivor av mango strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.