Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelrutor med vit choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Härliga rutor som toppas med söt/syrlig topping av vit choklad och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen. Blanda ner kakao, socker, kanel och ägg. Tillsätt mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan får gärna vara lite fuktig i mitten. Låt kakan kallna.
  4. Hacka chokladen. Riv skalet av 1 lime och pressa ur saften. Koka upp grädden och låt smöret smälta i den. Ta kastrullen från värmen, rör i choklad, limeskal och -saft. Låt svalna. Låt krämen stå kallt tills den blir bredbar, ca 1 timme.
  5. Bred limekrämen över kakan och lägg på valnötterna, jämnt fördelade. Låt kakan stå kallt över natten. Skär kakan i portionsbitar och garnera med lime i tunna klyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.